Castell de Besora – Castell Montesquiu

Senderisme
Data: Dissabte, 21 Octubre 2017

Lloc: Parc de Montesquiu

Activitat: Excursionisme cultural

Data: 21 d’octubre

Lloc i Hora de Sortida:  7:30h. Local Agrupa,    7:45 Fabra i Puig.

Itinerari lineal

Recorregut: 5 Km

Desnivell :  +200 / -330

Durada aprox.: 3 hores

Dificultat: baixa

Preu estimat: (autocar i dinar)  socis 35€, socis on line 45€, altres federats 48€, altres no federats 53€

Cal portar: Pals,calçat i roba de muntanya d’entretemps, aigua, càmera de fotos. Esmorzar de bar.

Vocals: Domènec Palau i Anna Tomàs, tel. 671 40 60 30

Reunió informativa: dijous, 19 d’octubre 20,00h. Local AEC

Descripció: sortida de fàcil recorregut que s’inicia amb una pujada continuada d’uns 200 metres fins a les ruïnes del castell de Besora, que situat sobre d’un turó podem contemplar als nostres peus la comarca d'Osona, si el temps ho permet ens espera una panoràmica de quasi 360º, la resta del recorregut és pràcticament tota una suau baixada fins arribar al Castell. La visita del Castell serà amb guia local.

Recorregut: Santa Maria de Besora (875m),  restes del Castell de Besora (1.029m), coll de Mongia, el Pla del Revell, Castell de Montesquiu (650m.)

Aquest recorregut forma part del conegut “Sender dels tres dels castells”, nosaltres en recorrerem dos d’ells, dos castells mil·lenaris construïts amb finalitats ben diferents. El castell de Besora construït com a castell defensiu de la comarca, i el Castell de Montesquiu de caràcter residencial, el 1987 fou declarat Parc Comarcal de Montesquiu.

NORMATIVA   És obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC, el fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació automàtica  de les mateixes. Recordem que cal estar en possessió de la llicència corresponent.

 

Proporcionat per iCagenda

Altres