UNA AGRADABLE ESCALADA AL MASSíS DELS ECRINS

Via PALAVAR-LES-FLOTS
(Paret de Palavar-Ailefroide)
D (1 pas de V+) 400/500 m.
4 a 6 hores

Xavier Diez - Jordi Lletche

Panoràmica de la paret des de l'aparcament.
Amb punts grocs l'esperó seguit
Xavi al pas de V de la quarta tirada
Si qualsevol estiu esteu perduts per la zona de Briançon us recomanem que no deixeu de fer una visita a l'Ailefroide, al peu del Pelvoux. Allà podreu realitzar unes magnífiques escalades sobre un granit excepcional. Com a primer contacte amb la zona us recomanem la via Palavar-les-flots, un magnífic esperó de 400/500 metres de recorregut sobre una roca increiblement adherent i totalment equipada amb parabolts
Orientació: La paret té orientació Sud-Est, la qual cosa ens assegura sol durant bona part del dia
Aproximació: Hem de deixar el cotxe a l'aparcament on comença el camí cap al "Vallon du Séle". Hem de seguir aquest camí durant 150 m. i agafar el que comença a la dreta després d' un gran bloc. Se segueix el camí entre pins i avets per un pendent molt dret fins al peu de l' esperó (visible des de l'inici del camí) (30 minuts).
Material: 10 cintes expres + cinta de reunió + descendedor
Jordi en la cinquena tirada (IV)
Jordi al pas més difícil de la via (setena tirada)
Jordi en el llarg numero nou (IV-)
Descens: Si acabem la via es pot baixar mitjançant 6 rappels per la cara est que ens deixaran a l' inici d'una canal que baixarem amb precaució (hi ha un tram amb passamans) i que ens portarà de nou a peu de via. A partir d'aquí descendrem pel mateix recorregut que hem seguit per la aproximació. També es pot baixar des de la R-8 amb un rappel en diagonal que ens portarà a la instal.lació del quart rappel del descens que s'ha explicat abans.
Horari: De 3 a 6 hores, segons el vostre nivell i les possibles "esperes" a les reunions perquè es una via molt freqüentada
Comentaris: No es tracta d'una via de gran dificultat, però els seus onze llargs, l'equipament i l'ambient en què es desenvolupa bé mereixen una visita. Assegurem que no us decebrà.
El recorregut de la via no té error possible una vegada s'ha trobat el seu inici; es tracta de seguir la línia de parabolts. El tipus d'escalada és bàsicament de placa, amb una dificultat en mitjana de IV/IV+ amb un tram de V al quart llarg i un pas de màxim V/V+ (que no és obligat) al setè llarg.

 

Jordi en el darrer llarg (IV-)
Panoràmica de la cara est des de la primera instal.lació de rappel
Escaladors baixant pel passamans del darrer tram de la baixada
Ampliació de la fotografia anterior