Santa Fe del Montseny i Font dels Passavets

Dimecres al Sol
Data: Dimecres, 15 Novembre 2017

Voltar a prop de l'Hostal, trepitjat les fulles caigudes i meravellar-se visualment per la fageda, sobre tot a la Font de Passavets, voltar per l'embassament de Santa Fe, passar per l'Empedrat de Morou, trescar per l'Avetosa més meridional d'Europa, pujar a Les Agudes i el Turó de l'Home, ... són excursions que en un moment o altre de la vida cal fer. I més d'un cop si es pot!

En fi. Anem al gra a la ruta d'avui: És una variant que si us agraden els arbres i el silenci desitjo que també la gaudiu. No es correspon globalment a cap ruta senyalitzada, encara que sí en indrets determinants.

De manera resumida, anem passant entre mig de:
- Faigs 
- Castanyers 
- Roures de fulla gran 
- Avets 
- El Sequoies del Convent i
- Els Sequoies de Can Casades 
- Molt al principi, un cop deixada endarrere la Casa Partida i agafat el corriol a l'esquerra cap a Arbúcies, cal seguir recte amunt fins arribar de seguida a Cal Trompo. 
- Acabant l'avetosa de després de la roureda, en un retomb a la dreta, cal seguir recte a l'esquerra per costat de la bassa, ara buida, i després amunt a la dreta per la fageda fins arribar a la pista de terra.
- Passat en Convent i anant per la fageda, cal girar a la dreta fins que al cap de uns 50 metres ja som a la Riera i veiem el pont del costat de la Font de Passavets.

Cal dir que a l'Avetosa, en lloc de fer el recorregut típic (que amb temps i cames et convidem sense dubte a fer), m’he limitat a fer-hi un tast, arribant fins a una curiositat botànica que no coneixia encara, «L'Abraçada» entre un faig i un avet.

I quina meravella el sorollet de l'aigua a la Riera de Passavets / Santa Fe ...                         

                       Itinerari fàcil apte per a tothom, ruta circular

Trobada 08:00 h Padilla / Provença, mitja transport, vehicles particulars

Recorregut aprox. 7 km

Desnivell aprox.  290 m

Temps aprox. de 3’30 h

Dinar de carmanyola en arribar a Santa Fe (al bar si es obert i ens deixen)

Reunió prèvia, el dia 13 de novembre a les 20:00h

Vocal: Pere Mansilla  Tel. 601 110 287

NORMATIVA

És obligat llegir les Normes generals de les sortides de l’AEC. El fet d’apuntar-se a la sortida, comporta l’acceptació automàtica  de les mateixes.

Recordem que cal estar en possessió de la llicència de la FEEC.

 

Proporcionat per iCagenda

Altres