Agrupació Excursionista "Catalunya"

Circular Vallter – Refugi de l'Alemany – Pic de la Dona - Vallter

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 11/06/2022

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada:  a les 06.30h a l'Agrupa (Padilla/Provença) 6:45h h a Fabra i Puig/Meridiana. Degut a la durada de l’itinerari, i del trajecte amb autocar, es precisa total puntualitat. 

Transport: Autocar. Si no s'arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars. 

Inscripcions: socis/sòcies 25 €, socis/sòcies online 35 €. Data límit d’inscripció el dimecres 8 de juny a les 19 h, mitjançant un missatge al grup de whatsapp de Semprepodem o un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Cal indicar nom de la sortida, nom i cognoms de qui hi participi, confirmació de pagament i lloc de pujada a l’autocar. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers ES72 3025 0017 4114 0003 1058, indicant nom, cognom i “Vallter”. 

Recorregut: 13 km. Desnivell 1100 m. Horari aprox. 7:30 h.  

Dificultat: Moderada/Exigent 

Itinerari:  Vallter (2165 m)-coll de Mantet (2400 m), refugi de l'Alemany (1960 m), pic de Serra Gallinera (2657 m), Pic de Becivers (2700), Pic de la Dona (2568), Vallter. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja (a la part alta pot fer fresca), calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar . Tant l'esmorzar com el dinar els farem sobre el terreny, és a dir, no pararem a esmorzar al bar. 

Vocal: Toni Enseñat   (Tel: 680944524)  

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el Butlletí i la web de l’Agrupació. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia. 

Apunts de la sortida: La sortida té lloc al Pirineu del Ripollès amb inici i final a Vallter. Caminarem gairebé tota l'estona per damunt dels 2000 m d'altitud, a excepció del punt més baix, situat al refugi de l'Alemany que es troba a 1970 m. Començarem a caminar a l'aparcament de Vallter en direcció al coll de Mantet en forta però curta pujada . Passat el coll travessarem frontera i baixarem endinsant-nos per la reserva natural de Mantet, zona frondosa i rica en varietat botànica, fins el refugi de l'Alemany. A partir d'aquest punt girarem cap l'oest i amb forta i perllongada pujada assolirem el primer pic, el pic de la Serra Gallinera. Ara carenejarem amb bones vistes a banda i banda, fins el pic de la Dona, passant però abans pel pic de Bacivers. Superat el pic de la Dona davallarem cap a Vallter, on es donarà per finalitzada la ruta.