Sèquia de Manresa - La màgia d'un canal medieval

Senderisme
Senderisme150x150
Data: Dissabte, 22 Gener 2022

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc de trobada: 07.30 hores a l’Agrupa (Padilla/Provença), 07.45 Fabra i Puig/Meridiana.

Transport: Autocar. Si no s’arriba a un mínim de persones anirem en cotxes particulars.

Inscripcions: Socis/es: 40 €   Socis online: 50 €. Inclou autocar i dinar al restaurant. Data límit d’inscripció el dimecres 19 de gener a les 19 h. Cal ingressar l’import al compte de l’Agrupa: Caixa d’Enginyers (ES72 3025 0017 4114 0003 1058) Indicant el nom i “Séquia”.

Distància: 10 km. Desnivell:  50 m negatius. Horari aprox. 4 h.

Dificultat: Fàcil.

Itinerari:  Balsareny – Resclosa dels Manresans – Aqüeducte de Santa Maria – Mines de Vilafruns - Aqüeducte de Conangle – Aqüeducte del Vilar – Muntanya de Sal - La Botjosa (Sallent).

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua i esmorzar.

Vocal: Jordi Secall   (Tel: 626 516 662)

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar. SÓN D’OBLIGAT COMPLIMENT LES MESURES SANITÀRIES DAVANT EL COVID-19, i portar mascareta al bus.

Apunts de la sortida: Aquesta sortida combina natura i patrimoni industrial. El recorregut total de la Séquia, de Balsareny a Manresa, és d’uns 26 km. Nosaltres seguirem els primers 10 km. Pràcticament tot el recorregut fa una lleugera baixada. La Séquia és un canal medieval construït el segle XIV, per abastir d’aigua Manresa i els voltants. Al llarg de l’itinerari podem gaudir de diferents entorns, boscos, conreus, canals, aqüeductes i explotacions mineres. De Balsareny baixarem fins a la resclosa dels Manresans, punt d’inici de la Séquia. Continuarem seguint el canal, i després de passar per diferents aqüeductes i explotacions mineres, arribarem a la colònia minera de la Botjosa, on ens recollirà l’autocar i anirem a dinar a un restaurant proper a Sallent.

 

Proporcionat per iCagenda

Altres