Agrupació Excursionista "Catalunya"

Borgonyà - Sant Quirze de Besora

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 08/11/2022

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de sortida: Estació de la Sagrera Meridiana de la Renfe davant de les taquilles a les 7 h 

Transport: Transport públic 

Inscripcions: Mitjançant grup de WhatsApp de Trescar Travesses amb tren. 

Recorregut:  14 quilometres  Desnivell:  500 metres Horari aproximat:  5 hores 

Dificultat: Moderada  

Itinerari:  Estació de Renfe de Borgonyà, Turó de Comadebó, Plana de la Casanova on enllaçarem amb el camí PR- fins el collet de Bosquetell on agafarem el GR3  fins a Sant Quirze de Besora on tornarem a agafar el tren. La primera part fins el coll de les Gargantes és la més forta ja que gairebé farem tot el desnivell. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua esmorzar (podrem fer-ho quan baixem del tren però sense servei de bar)  i dinar 

Vocal: Albert López. 617419885 

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el butlletí. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes. Pel transport, cal porta mascareta. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia. 

 Apunts de l’excursió: Excursió per carenes on si el dia acompanya podrem gaudir d’unes bones vistes.  

La colònia  de Borgonyà és un petit poble obrer que s'edificà conjuntament amb la fàbrica i està presidit per la capella neogòtica edificada sobre l'antic santuari marià dedicat a la Mare de Déu de Borgonyà, sufragània de la parroquial. Fabra i Coats va ser la gran indústria que va crear aquest nucli: va començar la seva activitat l'any 1890 i va tancar definitivament l'any 1999.  

La  fàbrica va començar la seva activitat productiva l'any 1895, amb personal escocès que formava els treballadors locals. Aviat es van obrir a la part residencial de la colònia establiments com una fonda, la fleca, la carnisseria, la barberia i el Centre Recreatiu de Borgonyà, on, després de les llargues jornades laborals, els treballadors podien passar les estones de lleure. L'any 1897 ja hi havia uns 500 treballadors. 

 

Adreça
Borgonyà

 

Mapa