Agrupació Excursionista "Catalunya"

Sostre Comarcal del Vallès Oriental i La Selva

Dimecres al Sol
DimecresSol149x133
Data: 22/03/2023

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Activitat: Sortida per tornar a col·locar les noves plaques commemoratives del centenari de l’Agrupació que per raons diverses han desaparegut.

Dia: Dimecres 22 de març de 2023

Lloc i hora de trobada: C/ Padilla, 255 / Provença, a les 08.00 hores, i Fabra i Puig / Meridiana 8:15 h.

Transport i inscripcions: Cotxes particulars. Cal apuntar-se pel grup de Whatsapp.  També digueu qui pot portar cotxe per anar omplint places.

Distància: 7 km aprox. Desnivell:  270 m. Horari aprox. De 2.30 a 3 h, sense comptar les aturades i la col·locació de les plaques.

Dificultat: Fàcil

Itinerari:  Aparcament Plana Amagada – Turó de l’Home – Les Agudes – Turó de l’Home – Aparcament Plana Amagada (per l’altre vesant)

Material: Motxilla, barret, roba protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua. Esmorzar a un bar. Dinar a l’aparcament.

Vocal: Pere Mansilla

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que pugui passar. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia.

Apunts de la sortida: Sortirem de l’aparcament Plana Amagada. Arribarem al Turó de l’Home on hi ha l’observatori inaugurat al 1932 amb la celebració de l’Any Polar Internacional, un cop col·locada la nova placa en dirigirem seguint la carena fins el sostre comarcal de La Selva, Les Agudes, on també posarem la placa corresponent. Desfarem el camí de retorn al Turó de L’Home i des de aquí iniciarem la baixada fins l’aparcament, però per un altre vesant.

Degut a la feina de la col·locació de les plaques, cal portar el dinar per no anar amb preses i puguem gaudir de les vistes des de la serralada del Montseny.

 

Adreça
Turó de l’Home – Les Agudes

 

Mapa