Agrupació Excursionista "Catalunya"

Resenya nova

Eren els principis dels anys vuitanta i tot era molt diferent, els dijous a la tarda eren sagrats, encara recordo la antiga seu de la AGRUPA a la plaça del Pi.

Una vegada allà, després d'explicar les aventures de la setmana passada concretàvem la propera sortida i després una cervesa a la bodega del Leo al Carrer d’en Roca i on s’acabava la jornada.

El líder indiscutible del grup va ser el Manel Sugranyes  que va marcar una obertura en el pur estil de la època. Aquesta via va ser un treball de tot el Grup: el Gaby, el Cèsar, el Goyo, el Richi,  jo i més gent que ara la memòria no em deixa arribar

Aquests records, junt amb alguna suggeriment de que s’havia de fer alguna cosa amb la via ens van portar a restaurar-la.

El Toni que també és soci de l'AGRUPA, va posar la màquina o trepant, el Pensió tenia un munt de bolts que va aportar generosament i jo la il·lusió  de crear un vincle entre el avui i el passat. 

Com ho havíem de fer era un dilema, rapelar i posar parabolts, no creiem que fos una bona opció degut a l'itinerari  i a més trencava l’esperit en el que es va obrir i per tant el més digne era repetir la via des de baix, deixant el que hi havia posat i reforçant amb els bolts com creguéssim mes oportú intentant mantenir l'esperit de la via.

El 27 de Febrer de 2024 una vegada al lloc, vam iniciar posant un parabolt blau que teníem per casualitat per tal de que quedes clar on començava.

La primera jornada,  es va arribar fins a la tercera tirada, reforçant  l'equipament, netejant la roca i traient matolls que havien crescut.

En el segon atac, el dia 7 de Març es va continuar pel magnífic quart llarg i un exigent sisè llarg, que ens va deixar molt satisfets. Una vegada aquí, dos llargs mes fàcils ens van deixar al cim de la paret.

Per fi el dia 4 d’Abril amb la col·laboració del César és el dia que vam repetir la via des de baix  i acabar els últims detalls del itinerari.

A la ressenya es van posar elements de la primera topo, el nom de la via, els aperturistes i el SEAM com a record d’un altra època.

Un cop acabat, estàvem segurs d’haver fet una bona feina i  molt satisfets.

Rafa Alacuart Pastor (01/05/2024)

En Cesar durant l'Escalada
Ressenya original