Agrupació Excursionista "Catalunya"

Com sempre sortim molt puntuals, arribem a Tamariu i carreguem piles amb un bon entrepà, uns el portaven i d’altres com el Lluís demanen un  de xistorra ben calenteta.

Tornem cap els cotxes fins un bon aparcament, i comencem la caminada anant a la platja, al  mirador de Tamariu amb unes vistes espectaculars d’aigua blava i transparent acompanyada d’escuma blanca degut a un fort onatge que fa que no puguem apropar-nos als marges  doncs podríem acabar dutxats, la mar estava força embravida, per això aquestes espectaculars onades.

Enfilem cap un munt d’escales, algun company les va contar i deia que n’hi havia noranta, jo tenia prou feina amb respirar i mirar on posava els pals i els peus.  Enfilem per el camí de ronda tot i pujant i baixant, va ser molt maco, doncs la tramuntana va fer caure pins i branques que fa que els ulls no parin de anar cap tots els cantons trobant troncs esquerdats, secs i de color blanquinós que recorden temps passats. De tant en tant trobem  les primeres flors de la primavera, i també uns branquillons de farigola que si la bellugaves feien una oloreta!!! Tota aquesta barreja d’olor i colors  fa un paisatge extraordinari, un indret únic, la Costa Brava!!! Com cap altra.

Tornem a fer pujades ara amb un trencat una mica alt que alguns hem necessitat l’ajut dels forçuts de la colla

Hem tingut molta sort doncs el dia ha estat preciós. Al Mirador Natural sobre Punta des Banc, hem gaudit d’unes ones que ballaven i despullaven els grans penya-segats de manera harmoniosa i encisadora, durant tot el camí hem gaudit d’uns paisatges espectaculars.

Pràcticament tot el camí ens acompanya el soroll d'unes excavadores que continuen destrossant paisatge, comentem que hi ha moltes torres de gent amb molts diners que tenen uns grans finestrals de cara al mar.

Arribem a dalt i un grup marxa més amunt per visitar la Muntanya de ses Falugues, amb vistes a Aiguablava etc... Els altres ens n’anem per la carretera fins a Tamariu a prendre una cervesa davant la platja i contemplant el blau intens de la mar, fantàstic!!!!

Ja és hora de dinar al restaurant (xip xip), però l'important és la companyia

Ara vull donar les gracies a en Pere Mansilla, als grans companys i als conductors, doncs ha estat una sortida genial.

Conxi Fernández (23/03/2022)

Recorregut:

Tamariu – Platja de Tamariu – Mirador de la platja de Tamariu – Camí de Ronda – Es Castellers – Embarcador – Punta d’Esguard – Cala d'Aigua-xellida – Mirador Natural Sobre Punta des Banc – Agulla d'Aigua-xellida – Sa Roncadora – Cala Marquesa – Mirador d'Aigua-xellida – Mirador de la Cova d’en Gispert – Puig des Comal d’Aiguablava – Muntanya de Ses Falugues (175m) – i tornada a Tamariu seguint el GR-92.

Mirador de Tamariu

Un descans

Aigua Xelida