Agrupació Excursionista "Catalunya"

Pujant al Montcau

Ens hem trobat un grup de 4 famílies per fer la sortida al Montcau, tal com marcava el calendari de Famílies. La sortida ha començat al pàrquing del Coll d’Estenalles, on el dia ha començat amb un temps estiuenc.

Després de preparar les motxilles, hem anat fent via ràpidament cap amunt. Primer hem trobat una pista molt ben condicionada, i al cap d’una estona, hem trobat el trencall que porta de dret cap al cim. En aquest punt hi havia una perfecta visibilitat del cim, i de la gran quantitat de gent que s’hi aplegava! En els últims trams de la pujada, tant els infants com alguns adults hem hagut d’ajudar-nos de les mans i, finalment, hem arribat a dalt sense més problemes (1.056 m). Quina fantàstica vista que ofereix aquest cim, que és un autèntic balcó del Vallès!

Després de gaudir del cim i fer un petit refrigeri, hem anat avall en direcció al coll d’Eres i cap a la cova Simanya. Érem conscients que la Simanya gran era tancada, però no obstant volíem anar fins al seu accés. El que descobrim a la porta és que organitzen visites guiades al seu interior. Llàstima, la propera vegada!

A la tornada, hem anat a la Simanya petita, i aquesta sí que era oberta sense restriccions. I els nens, sense pensar-s’ho dues vegades, s’han instal·lat la llum al front i han entrat cap dins. Liderats per en Bernat, els 3 nens grans, Ivet, Neus i Jan, han entrat per una cavitat realment estreta, que els ha dut al cap de pocs metres, a un espai on s’han pogut reunir i fer unes fotos.

El pas era tan estret que, segons paraules literals del Bernat, ‘el cul s’hi encalla’. La resta d’adults, i el petit Max, que plorava, hem esperat a l’altra banda al·lucinats.

Els nens han tingut una petita experiència pròpia de la secció ERE i els hi ha agradat molt!

Després d’això, hem remuntat novament al coll d’Eres, on hem fet parada i pícnic i els nens han aprofitat per jugar. Al cap d’una estona, s’ha format ràpidament un núvol i hem sentit un tro, i hem pensat que calia tornar sense demora.

Efectivament un cop al cotxe ha començat a ploure tímidament.

Ens veiem a la propera sortida de Famílies!

Pere Carrascal (08/05/2022)

Pujant al Montcau

Cim del Montcau

Taula d'orientació

Baixant del Montcau

Cova Simanya Petita

Cova Simanya Petita

Cova Simanya petita

Cova Simanya Petita