Agrupació Excursionista "Catalunya"

De l'Abella al Figaró per la Trona i el salt del Prat

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 11/10/2022

De camí cap a Canet de Mar. 3a etapa. Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada: Estació de la Sagrera de la Renfe davant de les taquilles a les 8h

Transport: Transport públic

Inscripcions: Mitjançant grup de Whatsapp de Trescar Travesses en Tren.

Distància: 10 km. Desnivell: 500 m. Horari aprox. 4/5 h.

Dificultat: Moderada

Itinerari: Estació Renfe de l'Abella, Sant Pere de Valldeneu, Valldeneu, cingles de Bertí, la Trona, salt del Prat, pas a nivell, estació Renfe del Figaró

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar .

Vocal: Xavier Domènech (Tel: 659359698)

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el Butlletí. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes. Pel transport, cal portar mascareta. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia.

Apunts de la sortida: Continuant en el camí que ens ha de menar a Canet de Mar, anirem de l'Abella (Sant Martí de Centelles) fins al Figaró. El camí que seguirem es fresat i ben senyalitzat, ja que en bona part de la ruta la farem seguint el GR 5. A uns 2 km de l'inici ens trobarem amb l'església de Sant Pere de Valldeneu (s.XII), i més endavant passarem pel nucli rural de Valldeneu, des d'on s'inicia una forta pujada que ens situarà dalt dels cingles del Bertí. Ja a dalt deixarem el GR per girar cap a llevant seguint els senyals blancs i grocs de PR. Baixarem pel grau de la Trona que ens conduirà cap el torrent del Bosc Negre, on ens podrem aturar a veure el salt del Prat, situat a la vall profunda del Sot del Bac i que seguirem aigües avall fins al Figaró. En total la ruta té uns 10 km i un desnivell d'uns 500 m.

 

Telèfon
Adreça
La Trona, El Figaró

 

Mapa