Agrupació Excursionista "Catalunya"

El Brull i rodalies

Dimecres al Sol
DimecresSol149x133
Data: 26/10/2022

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc i hora de trobada: C/ Padilla, 255 a les 07.30 hores, Fabra i Puig / Meridiana 07.45 hores. 

Transport i inscripcions: Cotxes particulars. Cal apuntar-se pel grup de Whatsapp.  També dieu qui pot portar cotxe per anar omplint places. 

Distància: 12 km. Desnivell:  300 m. Horari aprox. 4,5 h, sense comptar les aturades. 

Dificultat: Baixa 

Itinerari:  Circular pels voltants del Brull. 

Material: Motxilla, barret, roba protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua. Esmorzar i dinar a Seva, lloc a concretar. 

Vocal: Pere Mansilla 

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el Butlletí i la web de l’Agrupació. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia. 

Apunts de la sortida: Caminada pel municipi del Brull, al sud est de la Comarca d'Osona, als contraforts del massís del Montseny.

Sortida des de l'aparcament del petit nucli del Brull. Sortim per la pista asfaltada de sota l'aparcament i al primer encreuament seguim a la dreta. La pista comença a baixar passant per masies restaurades i per l'insòlita església del Sagrat Cor de Casademunt, d'estil neogòtic urbà.

Passarem pel recinte del poblat ibèric del Montgròs amb una muralla imponent. El recinte està tancat temporalment. Refem la pista i ens desviem per la casa del Boix, una masia deshabitada però encara força sencera i sorprenentment amb les estances originàries.

Baixem pel quintar de la casa i passem per la pedrera del pla de la Creu enfilant per corriol anem a buscar la pista d'Aiguafreda al Brull, a la serra de l'Arca. Visitem les restes del dolmen del pla del Boix i seguim la pista en direcció al Brull. Ens desviem pel corriol que va a tocar la cinglera amb bones vistes al sot de la riera de l'Avencó i el Montseny, fins arribar al serrat de la Peça (881 m) , amb vèrtex geodèsic inclòs, i fins més enllà a la Collada. seguirem ara ja per la pista asfaltada que ens retornarà al Brull. 

 

Adreça
El Brull. Barcelona

 

Mapa