Agrupació Excursionista "Catalunya"

Tinença de Benifassà, Massís dels Ports

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 20/05/2023

Excursió de muntanya per a sòcies i socis

Hora i lloc de trobada: 6,30 h a l’Agrupa (Padilla/Provença) – 6,45 h a Palau Reial (Diagonal) 

Transport: En cotxes particulars ja que el trajecte fins allà és llarg i hi ha un parell de kilòmetres de pista fins al punt de sortida. Les despeses es repartiran segons els criteris publicats en el butlletí del gener de 2023.  

Inscripcions: Fins dimecres 17 de maig a les 19h, mitjançant grup de WhatsApp de SEMPREPODEM. Indiqueu lloc de pujada i qui pot portar cotxe.  

Desnivell: + 900 m aprox 

Distància: 16 km 

Horari aproximat: 6 hores 

Dificultat: Moderada 

Itinerari circular: Pantà d’Ulldecona – Mas de Joan – Portell de l’Infern – Mas del Pixot – Salt d’en Robert – Casa Forestal de la Tenalla – Barranc de la Tenalla – Mas d’en Joan, Pantà d’Ulldecona 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i la pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar. 

Vocals: Lluís Tortajada (T/629 304 098)  i Jordina Argimon (T 629 043 017) 

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC, incloses en aquest Butlletí. 

Apunts de la sortida: El recorregut és pel Parc Natural de la Tinença de Benifassà a la zona sud del Massís dels Ports. Anirem fins el pantà d’Ulldecona i agafarem una pista fins el Mas d’en Joan on deixarem els cotxes. Pujarem per un corriol fins el Portell de l’Infern, un dels llocs més emblemàtic i feréstec dels Ports, on gaudirem d’unes boniques vistes. Des d’aquí, anirem direcció Fredes fins el Mas del Pixot (abandonat). Seguirem cap a Fredes però abans d’arribar-hi canviarem el rumb cap el Salt d’en Robert, un bonic salt d’aigua que esperem en tingui, i on podem passar per darrera de la cascada. Des d’aquí seguirem pel Barranc de la Tenalla passant per la Casa Forestal de la Tenalla per a sortir a la pista que ens durà de nou al Mas d’en Joan on hem deixat els cotxes.

 

Adreça
Pantà d'Ulldecona

 

Mapa