Agrupació Excursionista "Catalunya"

Roc del Comptador

Dimecres al Sol
DimecresSol149x133
Data: 24/05/2023

Sostre comarcal de l’Alt Empordà (1.451 m)

Lloc i hora de trobada: A les 7 h. a l’Agrupa (C/Padilla) a les 07.15 h a Fabra i Puig

Transport i inscripcions: Cotxes particulars. Cal apuntar-se pel grup de Whatsapp de Dimecres al Sol. També digueu qui pot portar cotxe per anar omplint places.

Distància: 5,5 km. Desnivell: 380 m. aprox.  .Horari aprox. 3 hores, més el temps de canviar les plaques de sostre comarcal que cal reubicar. 

Dificultat: Fàcil, mitjana, pel desnivell. 

Itinerari:  Santuari de la Mare de Déu de les Salines (Maçanet de Cabrenys) – Collada dels Pous Cim del Moixer – Roc del Comptador – rodalies del Pic de les Salines – Santuari. 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua. 

Àpats: Lloc d’esmorzar i dinar a concretar (possible restaurant, per donar per tancada les sortides fins setembre) 

Vocal: Pere Mansilla  

Apunts de l'Excursió: Pujada al Roc del Comptador des del Santuari de la Mare de Deu de les Salines a Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà).  
 
Al santuari s'hi pot arribar en cotxe per una pista transitable amb qualsevol vehicle. El trajecte és d'uns 13 quilòmetres. 
 
Del santuari agafem el camí que puja fins a la collada dels pous (1239 m d'altitud) i que separa els termes de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) i Ceret (Vallespir). El camí que passa per la collada era molt transitat durant segles per vianants, pastors, traginers i contrabandistes. 
 
Des de la collada dels pous ens enfilem pel mig del bosc dins el cim del Moixer i des d'aquest, a molt poca distància, arribem al Roc del Comptador o de Frausa (Sostre Comarcal de l’Alt Empordà) 
 
La tornada des del Moixer la fem per un altre camí: una pista fins a la collada dels pous i un sender que passa prop del Pic de les Salines i que baixa fins el santuari.

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC publicades al Butlletí.

 

Adreça
Roc del Comptador

 

Mapa