Agrupació Excursionista "Catalunya"

De Castellterçol a Centelles pels castells de la Popa i Sant Martí

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 08/03/2022

Una immersió a l’edat mitjana

Activitat: Excursió de muntanya per a socis i sòcies  

Dia: dimarts 8 de març de 2022 

Lloc i hora de trobada: Pça Tetuan, 24 a les 06,50 hores (agafarem el bus de la Sagalés que surt a les 7h) (més endavant, pel whatsapp s’especificaran altres parades on poder prendre el bus) 

Transport: Transport públic (Bus amb Sagalés i tren amb Renfe L3). 

Inscripcions: Mitjançant grup de Whatsapp de Trescar Travesses en Tren. 

 Distància: 15 km. Desnivell  400 m. Horari aprox. 6 h.  

Dificultat: Moderada 

Itinerari:  Castellterçol, Castellcir, Sant Andreu de Castellcir, castell de la Popa, castell de Sant Martí, font del forn de la Rovira, Centelles 

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar. 

Vocal: Xavier Domènech   (Tel: 659359698)  

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que li pugui passar. SÓN D’OBLIGAT COMPLIMENT LES MESURES SANITÀRIES DAVANT EL COVID-19, i portar mascareta on calgui.  

Apunts de la sortida: Del Moianés a Osona. Iniciarem la trescada a la parada de la Sagalés a Castelleterçol, on el bus ens deixarà just davant de la carretera a Castellcir, i que l’haurem de seguir uns 20 min. per arribar a Castellcir. Travessarem el petit poble i a la sortida ens desviarem una mica per visitar l’església de Sant Andreu de Castellcir (s. XI), antiga església parroquial. Seguirem ruta cap el singular castell de la Popa, enfilat damunt d'una plataforma rocosa en forma de vaixell; continuarem cap a llevant passant pel mas de la Rovira dels Cerdans, per accedir al castell de Sant Martí (s. IX) feu dels Centelles una de les principals baronies catalanes, i privilegiat mirador de la comarca. Descendirem cap a la font del forn de la Rovira on pararem. En poc més de 3 km arribarem a Centelles, passarem per la plaça major amb els seus edificis renaixentistes, per  l’antiga porta d’entrada (s.XVI), i finalment pel carrer del Marquès de Peñaplata que ens conduirà a l’estació de tren.