Agrupació Excursionista "Catalunya"

De Figaró a La Garriga per l'alzina de can Valls i Sant Cristòfol de Monteugues

Trescar Travesses en Tren
TTT_150x150
Data: 13/12/2022

De camí cap a Canet de Mar. 4a etapa

Lloc i hora de trobada: Estació de la Sagrera de la Renfe davant de les taquilles a les 8h

Transport: Transport públic

Inscripcions: Mitjançant grup de WhatsApp de Trescar Travesses amb tren.

Distància: 14 km. Desnivell: 500 m. Horari aprox. 5 h.

Dificultat: Moderada

Itinerari:  Estació Renfe de Figaró, Riera de Vallcàrquera, Font de la Noguera Punxeguda, castanyer del Ciment, Sant Pere de Vallcàrquera, Font del Castanyer, alzina de Can Valls, Sant Cristòfol de Monteugues, font de la Teula, estació de la Renfe de La Garriga.

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, calçat de muntanya, crema solar, aigua, esmorzar i dinar . 

Vocal: Xavier Domènech   (Tel: 659359698)

Normativa: És obligatori llegir les Normes Generals de les sortides de l’A.E.C. publicades en el butlletí. El fet d’apuntar-se a aquesta sortida, comporta l’acceptació de les mateixes. Pel transport, cal portar mascareta. En aquesta excursió, i a causa de les característiques de la mateixa, no es poden portar gossos ni altres animals de companyia. 

Apunts de la sortida: De camí cap a Canet, anirem de Figaró cap a La Garriga. La ruta proposada ressegueix el PR C33, que només deixarem per desviar-nos amb l'objectiu de passar per la masia de can Valls i admirar la gran alzina, la més gran del Parc del Montseny, d'uns 300 anys i catalogada com arbre monumental. Aquesta alzina està situada el sostre de la ruta (768 m), en una zona de bones vistes dels cingles del Bertí, el Tagamanent, La Garriga....Baixarem cap a l'ermita romànica de Sant Cristòfol de Monteugues (s XI), on recuperarem el PR que ens conduirà fins a La Garriga, passant per la font de la Teula.

 

Telèfon
Adreça
L'alzina de can Valls

 

Mapa