Agrupació Excursionista "Catalunya"

Puig Escaleró i Bassegoda

Semprepodem
Semprepodem150x181
Data: 12/03/2022

Excursió de muntanya per a socis i sòcies

Lloc de trobada: 07:00h. a l’Agrupa (Padilla/Provença), 07:15h. Fabra i Puig/Meridiana

Transport: Cotxes particulars, ja que no és possible l’accés amb autocar al punt de sortida. Les despeses es repartiran segons els criteris publicats en el butlletí de setembre de 2020.

Inscripcions: Fins dimecres 9 de març a les 19h. Mitjançant grup de Whatsapp de Semprepodem o per mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. En qualsevol dels dos casos cal indicar: nom de la sortida, nom i cognoms del participant, possibilitat de portar cotxe, i lloc de trobada.

Recorregut  : 10 km aprox. (+3 Km opcionals)  desnivell :+ 880 m / -600 m aprox.

Horari aproximat:  5-6 hores

Dificultat: Mitjana (els últims metres fins el Bassegoda haurem de grimpar una mica i baixarem per una tartera sense una gran dificultat, en cas de mal temps baixarem pel camí normal).

Itinerari: Collet de la Teia, ermita de St. Joan de Mussols, coll de Daina, Puig Escaleró, coll de Bassegoda, Puig de Bassegoda, coll de Riu, Sant Miquel de Bassegoda i Can Nou.

Material: Motxilla, barret, roba d’abric protectora del vent i pluja, pals, calçat de muntanya, crema solar, aigua i menjar per a tot el dia.

Vocals: Jordi Serra (675951371), Glòria Valls

Normativa: És obligat llegir les Normes Generals de les sortides de l’AEC; el fet d’apuntar-se a aquesta activitat, comporta l’acceptació automàtica de les mateixes. Recordem que els inscrits han de tenir el carnet federatiu de la FEEC en vigor, si no, és obligatori contractar una assegurança per a la sortida. Cadascú és responsable de si mateix, del que pugui fer, o del que li pugui passar. SÓN D’OBLIGAT COMPLIMENT LES MESURES SANITÀRIES  DEL COVID-19, i portar mascareta als cotxes.

Apunts de la sortida: Podem esmorzar al càmping Bassegoda i al tornar fer visita a St. Llorenç de la Muga. Deixarem uns cotxes al collet de la Teia i un al final a Can Nou. Començarem pujant uns 350m fins l’ermita on val la pena parar una estona llarga, seguirem carenejant fins Puig Escaleró (el cim és de roca i és una mica incomoda de trepitjar) però la baixada fins el coll de Bassegoda és molt relaxant. A partir d’aquí pujarem al Bassegoda, podem triar 3 camins diferents, segons la inclinació que vulguem; grimpem 5 metres fins al cim, ajudats per cadenes, (hi dinarem i gaudirem d’un cim molt especial). Baixarem pel coll del Riu (imprescindible pals i bones soles) i finalment, tindrem la darrera sorpresa abans d’arribar als cotxes: Sant Miquel de Bassegoda. Podem fer els últims 3 Km en cotxe o caminant, segons les ganes.