Escric aquestes ratlles, recordant la darrera excursió abans del confinament.

Temps enrere, en una excursió de la secció de Muntanya  vàrem fer un tram de la serralada del Montsià pujant a La Foradada i a la Torreta, amb unes vistes excepcionals, però amb un temps ajustat per l’horari del bus.

Vaig quedar-me amb les ganes de fer la travessa de tot el massís de nord a sud. Així doncs avui som un equip de dues persones, amb la sort de comptar amb un vehicle a la sortida i recollida al final. La ruta amb trams variats de pujades i baixades ens anirà bé per pair la magnifica paella que ens van sevir a Ca La Lupe, a Les Cases d’Alcanar

Sortim de la terres planes del delta prop d’Amposta pel Ligallo de l’Antic, concretament pel Mas Miralles. Inicialment el camí va resseguint el GR-92 que va remuntant alçada per terreny còmode fins arribar a l’alzinar del Burgar i la seva font. El camí força fressat ens porta a l’enrunat Mas de Mata-rodona, situat en un lloc de grans panoràmiques. Hauria de ser un mas important a la zona donades les seves dimensions, pastures i feixes, avui totalment abandonades. El nostre itinerari continua per terreny obert fins a La Foradada (la joia del massís) Aquest imponent trau a la roca cimera amb espectaculars vistes al Delta, a la serra de Godall, Els Ports,etc,  no et deixa indiferent. Pugem uns pocs metres més, i ens enfilem al cim rocallós on gaudim del moment.

Continuem fins a la Torreta (765m), cim culminant del massís. Tot i el bon dia i l’absència de vent, fa calitja i les vistes són limitades fins a Peníscola i la Penya Golosa. Compartim cim amb un xicot de la Ràpita, que tot i ser d’aquestes terres, reconeix que no té gaire idea de per on ha de tornar, tot fent conya de que dos barcelonins li hagin de explicar el recorregut per tornar a casa seva.

Continuem carena fins l’ample i arrodonit cim de la Molacima, A partir d’aquí l’itinerari és nou per nosaltres, però resulta força visible i evident; ens caldrà seguir la carena a estones crestes senzilles fins a La Moleta.

El terreny força pedregós, és un seguit de cimets amb distretes vistes a dreta d’Els Ports, i a l’esquerra de la línia de mar. De mica en mica la serralada va perdent alçada fins que arribem a la darrera elevació destacada: La Moleta. Aquí deixem el terreny rocallós i obert, i ens endinsem direcció mar (Est) per una zona boscosa que és d'agrair. Finalitzem la ruta a les rodalies de Les Cases d’Alcanar.

Retornats a Barcelona, ve el confinament, penjar la motxilla i guardar el material...esperant que més d’hora o més tard, puguem sortir novament d’excursió.

I potser no ens caldrà ser gaire ambiciosos, ja que amb els dies que ja portem confinats, anar al Turó de Montcada o el Puig Castellar ens semblarà Xauxa.

Pep Molinos (Març 2020)

Serra del Montsià
Carenejant

Altres