Agrupació Excursionista "Catalunya"

Després de molt temps sense poder fer activitats, el grup jove ha arrencat fort fent tres barrancs aquàtics en un cap de setmana! Molt bones sensacions altre cop i feliços de poder tornar a gaudir de la muntanya! Situats tots entre el Pallars Jussà i l’Alt Urgell vam passar els dos dies tot i que el sol no es va deixar veure. Hi havia massa ganes! 

Barranc de Bóixols: Barranc aquàtic d’iniciació molt bonic, el descens dura unes 3 hores. L’accés és molt curt i el retorn són uns 45 min. Com que el dia no ens va acompanyar massa, feia una mica de fred però té ràpels amb cascades impressionants i algun salt interessant que ens va fer oblidar la temperatura de l’aigua!

Barranc de Sant Ponç: En el nostre cas, aquest va ser semisec. Situat a Perles, el descens és curtet (30min) i l’accés és immediat amb un retorn ràpid també. Bàsicament té dos ràpels llarguets i molt xulos. Ideal per a combinar amb el de Bóixols al mateix dia, si no se'n té prou amb un! Encara ens va sobrar energia per anar a un sector d’escalada allà mateix i fer unes vies al capvespre.

Barranc de la Font Bordonera: Diumenge al matí vam anar cap a Organyà. També és un barranc aquàtic molt bonic i d’iniciació. El descens dura unes 3 hores i si es fa combinació de cotxes l’accés és immediat amb un retorn de 25 min. En aquest cas destaca paisatgísticament i pel tobogan final que és molt divertit i es pot repetir tants cops com es vulgui.

Va ser un plaer poder tornar a fer activitats junts i a llocs tan bonics com aquests! Amb moltes ganes de seguir fent sortides!

Bernat Bolao (22-23/05/2021)