Agrupació Excursionista "Catalunya"

Cami al pla del Fideuer

Des del meu punt de vista aquesta sortida la definiria com "l'excursió ideal" (o ¿idònia?) perquè reuneix un reguitzell de condicions que fan que ho sigui. 

I m'explico :

   1- Està a prop de Barcelona.

   2- És de fàcil accés per aparcar els vehicles.

   3- L'itinerari és també accessible a tothom, havent-hi varies combinacions per arribar-hi.

   4- Les vistes són fabuloses.

   5- És un indret privilegiat i a la vegada desapercebut per molts excursionistes que no es volen complicar la vida pujant grans muntanyes. Ho dic perquè tothom coneix Montserrat que està al costat i poca gent coneix on és Sant Salvador de les Espases. No cal fer una enquesta per percebre ho..

   6- Històricament és interessant saber que aquest lloc va ser presidit per un castell que vigilava la conca del riu Llobregat perquè aquest era, fa més de mil anys, la frontera entre el món cristià (Comptat de Barcelona) i el musulmà (la Andalus), del qual en queda ben poca cosa.

Si a tot això hi afegeixes que ens va fer un bon dia i que la gent anava animada. . . doncs ja està tot dit. Bé, no em vull oblidar que tant l'esmorzar com el dinar, molt importants en aquestes caminades, els vàrem fer al mateix restaurant i que les converses, xerinoles i acudits relacionats, uns amb l'excursió, i d'altres amb taxis (i algun taxista que passava per allà) van ser divertits i ocurrents com acostumen a ser quan tornem d'excursions tant distretes com aquesta. ¡¡Ja estic esperant la propera per apuntar-m'hi!!.

Lluís Tarruella Vilà (27-10-2021)

Arribant al pla del Fideuer

Sant Bernat de Menton

Sant Salvador i Montserrat

El camí

Arribant a Sant Salvador

Ermita i refugi

Montserrat des de St.Salvador de les Espases

Al Cim de St. Salvador

St.Salvador de les Espases

Tornada

Tornant per a carena de Torrella